VoxPay

VoxPay

Közösségi robogómegosztó szolgáltatás indul Budapesten

2018. június 26. - Zsofia Brasch

Elektromos robogókra épülő közösségi közlekedési rendszer indul a nyáron Budapesten, a robogómegosztó szolgáltatás bevezetését az E.ON Hungária Zrt. támogatja egy magyar startup vállalattal közös együttműködésben.

A Blinkee.city Kft. ügyvezető igazgatóját közölte, első lépésként 50 elektromos robogóval indítják a környezetbarát közösségi közlekedést. A Lengyelországban indult blinkee.city szolgáltatáshoz idén több ország is csatlakozik. A szolgáltatás informatikai hátterét fejlesztő lengyel márkatulajdonoshoz franchaise-szerződéssel csatlakoztak, a robogómegosztás bevezetéséhez és népszerűsítéséhez kapnak segítséget az E.ON-tól.

A feltöltött járművek 60 kilométer megtételére alkalmasak. A szolgáltatást mobilalkalmazáson keresztül veheti igénybe bárki, aki 16 évnél idősebb és 6 hónapnál régebbi, legalább AM kategóriás jogosítvánnyal rendelkezik. A bukósisak viselése persze kötelező, viszont nem kell aggódni, a bukósisak a szolgáltatás része – a csomagtartó rejti a trendire festett sisakokat. A robogókat percenként 49 forintért, diákkedvezménnyel 41 forintért lehet használni, a parkolás 6 forint egy percre.

A környezetkímélő robogók csökkentik a légszennyezettséget, a zajterhelést és a forgalmi dugókat, felgyorsítják és költséghatékonyabbá teszik a városi közlekedést. A járművekkel Budapesten belül bárhova el lehet jutni és a városon belül bárhol le is állíthatóak.

 

Forrás: MTI

A bejegyzés trackback címe:

https://voxpay.blog.hu/api/trackback/id/tr3314073425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása